Mitä myydä että saa rahaa?

  • By Nina
  • 12 Jan, 2023

mitä myydä että saa rahaa

Akuutti rahapula voi iskeä yllättäen koska tahansa ja monesta syystä. Mikäli tili näyttää tyhjältä, on aika miettiä muita vaihtoehtoja tilanteeseen. Yksi parhaimmista ja nopeimmista keinoista ansaitsemiseen on realisoida omaa omaisuuttaan. Kannattaa kuitenkin harkita huolella, mitä myydä että saa rahaa. Parhaiten eivät välttämättä käykään kaupaksi ne tavarat, joilla on tunnearvoa sinulle itsellesi, vaan kierrätyksen ja kirpputorikaupan kysyntä on erilaista. Kokosimme yhteen tietopaketin siitä, mitä voi myydä että saa rahaa ja miten se kannattaa tehdä.

Myy käyttökelpoista tavaraa

Kun mietit, mitä myydä että saa rahaa, pohdi esineiden käyttöarvoa. Mikä omistamasi asia on sellainen, jota et itse tarvitse, mutta josta voisi olla vielä hyötyä tai iloa seuraavalle käyttäjälle. Tavara, jolla on selkeä funktio, käy aina kaupaksi paremmin kuin krääsä, jota mahdollisten ostajien omatkin kaapit jo pursuilevat. Mikäli sinulla on moneen eri kategoriaan kuuluvia tavaroita, rompetori tai muu sekalaiseen esineistöön erikoistunut kirpputori on paras myyntipaikka. Kiinnitä käyttökelpoisuuden lisäksi huomiota siihen, että myymäsi tavarat ovat ehjiä ja siistejä.

Myös vialliset tuotteet saattavat löytää ostajansa, mutta silloin mahdollisista puutteista täytyy mainita jo tuotekuvauksen ja hinnan yhteydessä. Tuoteryhmiä, jotka käyvät yleensä hyvin kaupaksi, ovat esimerkiksi merkkivaatteet, lastenvaatteet, astiat, design, laadukkaat kalusteet ja moderni elektroniikka. Toisaalta kannattaa muistaa, että jokaiselle tuotteelle on mahdollista löytää ostaja, kun myyntiaika on kyllin pitkä ja hinnoittelu kohdallaan.

Mitä myydä että saa rahaa? Vinkkejä hinnoitteluun

Tärkeämpi kysymys kuin se, mitä voi myydä että saa rahaa, on: miten tuote kannattaa hinnoitella? Tosiasia on, että houkuttelevinkaan tuote ei ole ostajan näkökulmasta kyllin haluttava, mikäli se on liian kallis. Hyvä ohjesääntö myyntituotteiden hinnoitteluun on asettaa hinnaksi sen verran kuin olisi itsekin valmis kyseisestä tuotteesta maksamaan. Lisäksi kannattaa pohtia, mikä on alhaisin hinta, jolla tuotteesta on valmis luopumaan. Kovassakaan rahapulassa ei kannata myydä tuotteita niin edullisesti, että asia mahdollisesti myöhemmin alkaa harmittaa.

Kirpputoreilla ja käytetyn tavaran kaupassa saattaa törmää usein liian korkeisiin hintoihin. Myyjälle korkea hinnoittelu kostautuu, kun myynti ei muodostu odotusten mukaisesti. Kirpputorihinnoittelussa on hyvä pitää mielessä kirpputorien tarkoitus: ostaja toivoo tekevänsä edullisia löytöjä ja myyjä tahtoo tienata ylimääräistä rahaa sekä päästä eroon itselleen turhasta tavarasta. Ihannetapauksessa ostajan ja myyjän tavoitteet kohtaavat ja molemmat saavat kauppatapahtumasta sen, mitä toivovat.

Käytettyä ja itse tehtyä

Kun pohdit, mitä myydä että saa rahaa, käytä myös luovuuttasi. Perinteisempien myyntikategorioiden lisäksi kauppa saattaa käydä hyvin esimerkiksi omilla käsitöillä, lasten leluilla, koriste-esineillä ja vuoden juhliin sopivilla askarteluilla. Hinnoittelun lisäksi kategoriasta riippumatta tärkeää on myös esillepano. Mikäli myyntipöytä on liian runsas, se ei pysy siistinä eikä se houkuttele tutkimaan tarjontaa. Selkeä ja järjestyksessä oleva pöytä, jossa hinnat ovat helposti nähtävillä, saa mahdollisen ostajan huomion.

Tavaran myyminen eteenpäin on ekoteko, jolla on myönteisiä vaikutuksia oman kukkaron lisäksi maapallon tulevaisuudelle. Myyjän tehtäväksi jää varmistaa, että hinta on kohdallaan, eikä myyntiartikkelissa ole piileviä vikoja tai muuta moitittavaa, jota ei ole huomioitu hinnassa.