Käytetyt tavarat – aarteita ja huonoja löytöjä

  • By Nina
  • 23 Oct, 2020

käytetyt tavarat

Kirpputoreilla ja netissä myyminen on ollut yleistymään päin viimeisten vuosien aikana. Kierrättäminen nähdään nykyään hyvänä asiana ja monet päätyvät ostamaan esimerkiksi vaatteet ja kengät käytettyinä. Käytetyt tavarat ovatkin monesti erittäin hyväkuntoisia ja laadukkaita, mutta joukkoon mahtuu myös huonoja kirppislöytöjä. Käytetyn tavaran myynti netissä taas voi olla riskialtista, jos tavaroita ei pääse näkemään ennen niiden ostamista.

Kirppiksellä käytetyt tavarat pääsee näkemään, joten niiden kuntoa voi vertailla. Näin ollen kirpputorilta ostaminen on luotettavampi vaihtoehto kuin netistä ostaminen. Toki kirpputoreiltakaan ei löydy kaikkea, mitä milloinkin tarvitsee. Silloin moni kääntää katseensa nettiin.

Tuotteet, joita ei tarvita

Kirppiksillä myydään yksinkertaisesti myös sellaisia tuotteita, joita ihmiset eivät tarvitse. Esimerkiksi käytetyt alusvaatteet kuuluvat kategoriaan paskat kirppislöydöt sillä kukaan tuskin haluaa pukea sellaisia päälleen. Kuitenkin niitä myydään kirpputoreilla ja netissä syystä tai toisesta vieläpä melko usein.

Käytettynä ei siis kannata ostaa ihan mitä tahansa. Alusvaatteiden lisäksi myös kosmetiikka tulee aina ostaa uutena. Käytetyt tavarat ovat nimensä mukaisesti aina käytettyjä ja kosmetiikan kohdalla purkit ovat avattuja. Kukaan tuskin haluaa käyttää toisen jo ennestään käyttämiä meikkejä tai muita kosmetiikkatuotteita.

Näitä myydään eniten

Kirpputoreilla ja netissä myydään joitakin tavaroita, jotka ovat erityisen suosittuja. Kysyntää riittää jopa liiaksi asti. Tällaisia tuotteita ovat ainakin seuraavat:

  • DVD:t ja Blu-rayt
  • Erilaiset pelikonsolit ja pelit
  • Vaatteet ja kengät

Pelejä myydään netissä

Kaikki pelaamiseen liittyvät tuotteet ovat erityisen suosittuja nettikirpputoreilla ja tavallisilla kirpputoreilla. Pelaamiseen liittyvän käytetyn tavaran myynti netissä käy kuumana, sillä ostajia on enemmän kuin myyjiä. Erityisesti legendaariset pelikonsolit ja pelit ovat niin kerääjien kuin pelaajien suosiossa, mutta myös uusia konsoleita ja pelejä ostetaan.

Käytetyn tavaran myynti netissä on myyjälle kannattavaa, jos omat myytävät tuotteet ovat erityisen kysyttyjä. Silloin tuotteilla voi pyytää korkeampaa hintaa. Varsinkin keräilijöiden suosiossa olevat tuotteet nousevat joskus hurjiin summiin. Omien tuotteiden suhteen kannattaa toisaalta olla todella realistinen. Myyjälle jää parempi mieli, kun omilla tuotteillaan ei kuvittele saavansa liian suuria summia.