Hoito kaljuuntumiseen kirppistuotteilla

  • By Nina
  • 31 Jan, 2021

Hoito kaljuuntumiseen kirppistuotteilla

Kirpputorit ovat täynnä monenmoista tavaraa ja koskaan ei voi tietää, mikä aarre voi tulla eteen. Kokeneelle kirpparikävijälle kehittyy usein tarkka silmä ja tämä näkee heti tuotteesta, mikäli se on ostamisen arvoinen. Moni tavara on melko kallis uutena ostettuna, mutta kirpputorilta se saattaakin löytyä pilkkahintaan.

Tietyt tuotteet menevät kirppiksellä kuin kuumille kiville, toiset tuotteet taas jäävät rekeille roikkumaan. Kannattaako hiustenhoitoon ja kaljuuntumisen estoon liittyviä tavaroita ostaa käytettynä ja milloin kannattaa harkita tuotteen ostamista uutena erikoisliikkestä?

Mitä hiustenhoitoon käytettäviä tuotteita saattaa löytyä kirppikseltä?

• Vitamiinit ja muut lisäravinteet

• Hiusöljyt ja hiustenhoitotuotteet

• Peruukit ja hiuslisäkkeet

Vitamiinit ja lisäravinteet

Tietyt vitamiinit ja hivenaineet, kuten A-, B- ja E-vitamiinit sekä proteiini, biotiini ja rauta, ovat hiusten hyvinvoinnille tärkeitä. Etenkin raudan puutteen ja anemian on huomattu lisäävän hiustenlähtöä. Näissä tuotteissa pätevät kuitenkin viimeiset käyttöpäivät ja muutenkin tuote on hyvä olla avaamaton. On erittäin tärkeää, että pystyt varmistamaan, että ostamasi tuote on sitä mitä luvataan ja että se soveltuu sinulle. Usein näistä syistä tällaiset tuotteet halutaan ostaa uutena ja käyttämättömänä suoraan myymälästä, jossa ammattilainen voi antaa ohjeet tuotteen oikeanlaiseen käyttöön.

Hiusöljyt ja hiustenhoitotuotteet

Sama kuin vitamiinien ja muiden lisäravinteiden kanssa, myös hiusöljyt ja muut hiustenhoitotuotteet säilyvät vain tietyn pakkauksessa erikseen merkityn ajan. Näitä ei myöskään suositella käytettävän viimeisen käyttöpäivän jälkeen, koska tuotteen teho ja koostumus on saattanut muuttua ja näin voi johtaa jopa yliherkkyyteen tai allergiseen reaktioon. Jotkut nesteet ovat erittäin herkkiä lämpötilojen vaihtelulle ja ne pilaantuvat helposti, jos niitä säilytetään auringonpaisteessa.

Peruukit ja hiuslisäkkeet

Peruukkeja ja erilaisia hiuslisäkkeitä on myös mahdollista ostaa käytettynä. Tarjolla on niin miesten kuin naistenkin peruukkeja, jotka ovat valmistettu joko aidosta tai synteettisestä hiuksesta. Peruukin tai hiuslisäkkeen hankinta käytettynä saattaa olla haasteellista, etenkin silloin, kun haluaa hiusten näyttävän mahdollisimman aidoilta. Tästä syystä osa päätyy ammattilaisen käsittelyyn, jossa peruukki valmistetaan ja hiukset leikataan mittatilaustyönä. Joissakin tapauksissa miesten hiuslisäke liimataan päänahkaan kiinni. Tämä on pysyvämpi ratkaisu, joskaan ei yhtä pysyvä, kuin hiustensiirto yksityisklinikalla.

Miksi hiustenhoitoon käytettäviä tuotteita ei välttämättä kannata ostaa käytettynä?

Hiustenhoitoon ja yleisesti oman terveyden ylläpitoon käytettävien tuotteiden kanssa on tärkeää olla varovainen ja varmistaa etukäteen, että tuote soveltuu itselle. Etenkin sellaisissa tapauksissa, jossa tuote levitetään suoraan iholle tai joka otetaan suun kautta, on tärkeää tietää, mitä tuote sisältää ja miten se vaikuttaa.

Joskus tuotteen sisältämät ainesosat saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita sivuoireita. Siksi on tärkeää suhtautua varoen tuotteisiin, joiden alkuperää ja jonka sisältämiä aineita ei voida tarkalleen selvittää.

Myöskään avattuja ja käytettyjä hygieniatuotteita ei yleensä suositella ostettavan kirpputoreilta. Tämä johtuu siitä, että aikaisempi käyttäjä on saattanut käsitellä tuotetta epähygieenisesti.

Hygieniatuotteille on tyypillisesti määritelty tietty käyttöikä, jonka jälkeen sen käyttöä ei enää suositella. Tuotteen koostumus tai teho saattaa muuttua sen jälkeen, kun parasta ennen päivämäärä on ylitetty tai tuotetta on säilytetty ohjeiden vastaisesti.

Hiussiirre on pysyvämpi ratkaisu kaljun peittoon

Kaljuuntuminen on melko yleistä etenkin miehillä. Miestyyppistä kaljuuntumista kutsutaan myös nimellä alopecia androgenetica. Hiustenlähtö saattaa tulla esille hiusrajan noustessa otsalta ylemmäs ja ylemmäs. Toisilla taas hiustenlähtö saattaa alkaa ensimmäiseksi takaraivolta, kaljun ympyrän laajentuessa ajan saatossa.

Tässä vaiheessa, mikäli kaljuuntuminen aiheuttaa päänvaivaa, saatetaan aloittaa erilaisten vaihtoehtojen etsiminen, jotta kaljuuntuminen saadaan hidastettua tai jopa peitettyä. Myös muiden kokemukset erilaisten hoitojen toimivuudesta, saattaa kiinnostaa sellaista henkilöä, joka etsii asetta kaljuuntumisen pysäyttämiseksi.

Kaljuuntumisen hoitoon on tarjolla erilaisia tuotteita. Ensimmäiset kokeilut alkavat usein erilaisten hiusnesteiden tai suun kautta otettavien vitamiinien tai hivenaineiden käytöllä.

Lääkäri voi myös myöntää reseptin lääkkeeseen, jonka avulla hoidetaan miestyyppistä kaljuuntumista. Lääke vaikuttaa hiuksiin ainoastaan käytön aikana ja tilanne palaa ennalleen, mikäli lääkkeen käyttö lopetetaan. Hiustensiirto yksityisklinikalla on pidempiaikainen ja nopea keino saada kalju kohta peittoon.

Hiustensiirto yksityisklinikalla

Kun kaljuuntuminen on häiritsevää, voi hiustensiirto-operaatio olla yksi vaihtoehto kaljun kohdan peittämiseksi. Hiustensiirto tarkoittaa toimenpidettä, jossa lääkäri istuttaa hiuksen kiinni päänahkaan.

Hiustensiirtometodeja on useita ja niistä käytetään yleisesti lyhenteitä FUE, FUT ja DHI. Millä metodilla hiustensiirto toteutetaan, riippuu siitä, millainen budjetti, toiveet ja tavoitteet asiakkaalla on kaljun peittämiseksi. Näistä metodeista FUE soveltuu erityisesti silloin, kun hiustyyli on lyhyt. FUT-metodi on ollut käytössä pisimpään, mutta se saattaa jättää päänahkaan näkyvää arpeumaa. Näistä metodeista FUT on halvin vaihtoehto.

Hiustensiirto-operaation hintaan vaikuttaa myös se, missä operaatio suoritetaan. Klinikoita, jotka suorittavat näitä operaatioita, on tällä hetkellä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Näiden vaihtoehtojen hintoja on mahdollista vertailla erilaisten vertailusivustojen avulla. Samalla voi myös lähettää yhteydenottopyynnön lääkärin konsultaatiota varten.